Топ 10 шкідливих продуктів

Фаст-фуд
Топ 10 шкідливих продуктів як для спортсменів, так і для простих людей.
1. Чіпси. Вже сама по собі картопля не є корисним продуктом, в якому б вигляді вона не була приготована. А від чіпсів взагалі від неї не залишається нічого натурального: одні канцерогени, масло, ароматизатори і підсилювачі смаку. Часте поїдання чіпсів загрожує онкологічними захворюваннями, а також проблемами з вагою. Теж саме можна сказати і про картоплю-фрі.

2. Газована вода. Фарбована вода з бульбашками набагато шкідливіша, ніж гуаш, розведена у воді і розведена з цукром. Існує думка, що краще всього запивати фаст-фуд газованою водою, однак це не так: газована притуплює відчуття голоду, тим самим змушуючи з’їсти ще один гамбургер. До речі, Кока-Кола Лайт нічим не краще звичайної Коли, вона містить замінник цукру, який у багато разів шкідливіший самого цукру.

3. Фаст-фуд. Очевидно, що цей продукт потрапить в список найбільш шкідливих. Спробуйте назвати хоч які-небудь його плюси, крім швидкості і дешевизни. Їх немає. Щоб швидко вгамувати голод, можна приготувати аналогічний бутерброд з сиру, овочів, листя салату. І, щоб ніякого соусу і майонезу.

4. Майонез. Мова йде про магазинний майонез. Якщо припинити у вживання цей продукт, то можна помітити, як через пару тижнів сантиметрів в талії стане набагато менше. До цієї групи можна додати ще й кетчуп і всілякі соуси. Вони містять ароматизатори, жири та підсилювачі смаку, а ось натуральних складових у них немає. Краще все це замінити нежирною сметаною. Так буде і смачніше, і корисніше.

5. Сіль і цукор. Як відомо, і сіль, і цукор – це біла смерть. Сіль перешкоджає проходженню води в організмі і відкладається в найбільш непотрібних місцях. З цукром все очевидніше – для всіх, хто худне – це ворог номер один. Від цих продуктів відмовитися повністю неможливо, але якщо недосолювати їжу, то незабаром можна звикнути до натурального смаку продуктів, незіпсованого сіллю. А цукор слід замінити на мед.

6. Алкоголь. Про шкоду цього продукту відомо всім. Вживати алкогольні напої раз на тиждень – це вже алкоголізм, не знати, як провести свято тверезо – теж. Для початку, варто відмовитися від дешевого алкоголю типу пляшкового пива і вина в тетрапаках. Ще один варіант – можна познайомитися з непитущих компанією.

7. Ковбаси, копченості. Хто знає, з чого саме приготовлені сосиски і скільки їм тижнів. Соління і копчення м’яса необхідно лише для того, щоб воно зберігалося довше. Природно, корисні елементи з часом зникають, а ось трупні явища в ковбасі не припиняються. Але ти цього не помітиш, адже в ковбаси додають ароматизатори і підсилювачі смаку.

8. Смажене. Готування на соняшниковій олії або маргарині вбиває в їжі всі корисні властивості і одночасно поширює канцерогени. Плюс до всього, під час обсмажування частина рідини в продукті замінюється маслом, що робить калорійність страв ще вище. Як варіант, можна продукти злегка обсмажити до скориночки, а потім закінчити приготування страви в пароварці або духовці.

9. Солодке. Серед шкідливих солодощів можна виділити мармелад, жувальні цукерки, льодяники. Вони набагато шкідливіші, ніж шматок торта. Вся справа в тому, що вони містять у величезних кількостях штучні барвники та ароматизатори. Якщо хочеться солодкого, то спробуйте з’їсти мед, сухофрукти, якщо шоколад – то обов’язково гіркий.

10. Білий хліб. Сюди відносяться всі борошняні вироби. Свіжі булочки або білий хліб дуже смачні, проте в таких хлібобулочних виробах зовсім не залишається нічого корисного. Вся справа в тому, що борошно для їх виготовлення вже очищене від поживної клітковини. Так що краще вживати цільнозерновий хліб – він набагато корисніший.


Сподобалась публікація? Розкажи друзям, підтримай проект:




Ще більше цікавих статей про бодібілдинг:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *